Aşındıkça Kirlenir

Kirlendikçe Aşınır 

 

 1 mikron, 2 mikron, 5 mikron DERİN FİLTRELEME SİSTEMLERİ ile yağınızı uzun süre kullanın, arızaları azaltın, makinenizi koruyun

    

REJENERASYON FİLTRELERİ

REJENERASYON FİLTRELERİ İLE YAĞDAKİ ASİTLENMEYİ KONTROL ALTINA ALIN

 

Asitlenme (TAN) yağdaki yıpranmanın ölçüsüdür

Yağ Ömrü: Yağ kullanıldıkça ve kullanım koşullarına bağlı olarak yıpranır, renk değiştirir. Yağın değişim noktasına gelip gelmediği esas olarak TAN (Toplam Asit Sayısı) ve yağ viskozitesindeki değişime göre belirlenir*. Asitlenmenin 1,0 mgKOH/gr değerini aşması halinde değişimi gerekir.

Yağdaki kahverengileşme/kızıllaşma asitliliğin yükseldiğinin belirtisidir. Oksitlenme sonucu organik asitler türer, bunlar zamanla vernik ve tortu oluşturarak hidrolik aksama zarar verirler.

REJENERASYON ünitesi ile yağdaki bu oksidasyon yan-ürünleri tutulur. Bu da yağda renk açılması ile görülür. Burada rejenerasyon yağın baz yağ veya yeni yağ haline getirilmesi değil asitlenme değerinin kontrol altına alınmasıdır. 

* Kirlilik, pompa ve valf gibi hassas donanıma zarar verme noktasında değişim faktörüdür. Yağda partikül kirlenmesi yağın ömrünün bittiği anlamına gelmez. Yağda su bulunması da yağı kullanılmaz hale getirir. Ancak suyun alınması ile yağ normal haline gelir.

YUKARIDA:Yağdaki yıpranmaya bağlı olarak asitlilik artışı yağda kızıllaşma şeklinde görülür. Bu renk koyulaşmasının bir kısmı partikül kirliliğine bağlıdır (sağdaki fotoda soldaki ve ortadaki örnekler farkı).  
SOLDA:Ön ısıtıcılı, REJENERASYON üniteli filtrasyon cihazı;ayrı ayrı veya birlikte çalışır

Solda kullanılmış yağ, ortada filtre edilmiş, sağda rejenerasyon yapılmış

 

KIZARTMA YAĞI REJENERASYONU

Kızartma prosesleri yüksek sıcaklıklarda yanma sonucu yağ içersinde doymuş yağların oranı artar ve yağdaki asit sayısını yükselir. Yağ tekrar kullanıldığında bu istenmeyen doymuş yağlar da yıpranmayı hızlandırırlar.

Rejenerasyon işlemi ile bu trans yağlar kil filtreler içerisinde doğal yöntemlerle emilerek asit sayılarında düşme sağlanır; yağda renk ve koku değişimi gözlemlenir.

DİKKAT!!: Renk açıcı kimyasallar sağlık için zararlıdır ve rejenerasyon değil bir tür MAKYAJDIR, yağdaki asitlenmede bir değişim görülmez. REJENERASYONDA KİMYASAL KULLANILMAZ.

Solda rejenere edilmiş kızartma yağı; Asit Sayısı 0,5 mgKOH/gr düşmüştür (sağdaki yağ 1,1)

 

TRAFO YAĞI REJENERASYONU VE FİLTRASYON

Trafo yağınızı bakım işlemi olarak mobil filtrasyon ve rejeneasyon ünitesi ile trafodan boşaltmadan temizleyebilir, nemini alabilir ve yıpanmış yağı rejenere ederek yıpranmayı geciktirebilirsiniz.

Sağda trafodan çıkan yağ, Solda bu yağın rejenere edilmiş durumudur.

 

MOTOR YAĞI GERİ DÖNÜŞÜM - (KİMYASAL PROSES)

Kullanım yeri, kullanım koşulları ve süresine bağlı olarak motor yağları içerisinde yoğun kurum oluşur. Silindirde yanma sonucu oluşan yüksek sıcaklık sonucu yağda yoğun bir oksitlenme meydana gelir; bu oksitlenme ve kurum oluşumu yağı karbon siyahı görünümü verir. 

Bu kurumlaşma 10 mikrona kadar süzme yapabilen OEM motor yağ filtreleri tarafından tutulamazlar.  Kurum oluşumu %1,5-2 değerlerini bulduğunda yağı değiştirmek gerekir. Bu ince kurum ANCAK  1 mikrona kadar süzme yapabilen by-pass DERİN FİLTRELER tarafından tutulurlar.

Yağ geri dönüşümünde kurum ve oksidasyon ürünleri ancak damıtım veya kimyasal yöntemlerle yağdan ayırılabilir. 

Kullanılmış motor yağı; koyu siyah ton, yağda oksitlenme ve çok ince kurum oluşumundandır. Sağda dibe çökelme sonucu bir faz farkı oluşur.

Kimyasal proses ve yumuşatma sonrası yağın aldığı görünümler. Yağdaki yıpranma durumuna göre son üründe koyu kızıl renkten sarı renge kadar değişen bir açılma farkı oluşur.

Yumuşatılma sonucu PH5